Deel deze pagina

TwitterFacebookLinkedIn

Facts & Figures

Architect
  • OCS+
  • Heritage
Realisatie
  • 2020
Omvang
  • 2800 m2
Medewerkers
  • 100
Geleverde service
  • Hoofdaannemer
  • Concept
  • Design
  • Realisatie

Ritchie Bros.

Ritchie Bros. is een van origine Canadees industrieel veilinghuis dat het hoofdkantoor van haar internationale bedrijfstak heeft in Breda. Na twaalf jaar was Ritchie Bros. het kantoor op de Concordiastraat in de binnenstad ontgroeid en is besloten om te verhuizen naar een nieuwe locatie in Breda. Dit volledig gerenoveerde kantoorpand biedt ruim 2800m2 kantoorruimte voor ruim 100 medewerkers en beschikt over alle moderne faciliteiten.

Uitstraling

Omdat deze locatie als hoofdkantoor dient van hun internationale bedrijfstak is het voor Ritchie Bros. belangrijk dat het een uitstraling heeft die past bij de belangrijke rol die dit kantoor bekleedt. Daarom werd aan OCS+ gevraagd om een omgeving te creëren die voldoet aan alle verwachtingen van een moderne werkomgeving voor zowel medewerkers als bezoekers van het pand. Door onder andere een multifunctioneel WorkCafé, een indrukwekkende boardroom en een centraal vriendelijk ontvangstgebied toe te voegen aan hun werkomgeving is deze wens volledig ingewilligd.

Proces

Na het opmaken van een schetsontwerp is Ritchie Bros. samen met hun Canadese projectinrichter, Heritage, op zoek gegaan naar een Nederlandse partner die in staat was om dit uitdagende project turn-key te realiseren. Doordat wij dit project turn-key hebben kunnen benaderen, konden wij enerzijds onze creativiteit volledig benutten in het voorontwerp en definitief ontwerp en anderzijds de rol als hoofdaannemer op ons nemen. Ondanks alle uitdagingen die 2020 met zich meebracht hebben wij door onze veelzijdigheid dit project soepel kunnen voltooien. Omdat wij de volledige controle over het proces hadden bestond er slechts een korte periode tussen het afronden van de ruwe bouw en het inhuizen en monteren van het meubilair. In krap vier maanden is het pand volledig gestript, ingericht en kon Ritchie Bros. gebruik maken van een volledige vernieuwde omgeving.

Stijl

Zoals eerder aangegeven moest het kantoor de uitstraling krijgen dat recht deed aan de functie die het vervuld. Er is daarom bewust gekozen voor een stijlvol en warm ontwerp dat tegelijkertijd ook heel ruimtelijk aanvoelt. Gebruikers van deze omgeving ervaren zowel op hun vaste werkplek als in de ‘social spaces’ veel modern comfort. Het middengebied op elke verdieping, bestaande uit facilitaire ruimten, is bewust donkerder dan de werkplekken op de vleugels. Op deze wijze merken gebruikers op natuurlijke wijze dat zij een ander gebied instappen.

Eyecatchers

Binnen dit project zijn een aantal eyecatchers die het vermelden waard zijn. Zo profileert de boardroom van dit pand zich nadrukkelijk binnen dit concept. Deze indrukwekkende ruimte biedt Ritchie Bros. de mogelijkheid om grote vergaderingen te organiseren. De XL Pantry, focushoek en lounge mogelijkheden zorgen ervoor dat het in zijn totaliteit een comfortabel gebied is om vergaderingen te faciliteren zonder een aparte vleugel van het gebouw hiervoor te reserveren. Een andere eyecatcher binnen dit concept is het WorkCafé, een ruimte die verschillende posturen aanbiedt voor de gebruiker. Een gedeelte van de vloer is hier 40 centimeter omhoog gebracht om vanuit de heerlijke fauteuils een schitterend uitzicht te creëren.

Veiligheid voorop

Het nieuwe kantoor wordt niet meteen volledig in gebruik genomen. ,,Het is natuurlijk erg dubbel om in deze coronatijd naar zo’n mooi kantoor te verhuizen, maar de veiligheid staat voorop’’, laat Shane Eshuis van het veilinghuis weten in een persbericht. “We houden de RIVM-richtlijnen aan omtrent thuiswerken. Zodra het weer kan gaan we vanuit het nieuwe kantoor onze internationale business ondersteunen.’’

Meer weten over Ritchie Bros.?

Back to top