De mensen achter OCS+

June 2022
OCS+ De Gruyter Fabriek
Bij OCS+ zijn we altijd op 'reis’ naar wat het best past bij unieke behoeftes, voorkeuren en wensen van onze opdrachtgevers om zo een passende en inspirerende werkomgeving te creëren. Dit maakt OCS+ een echte ‘explorer’, we zoeken altijd door naar de beste oplossingen en nieuwste innovaties. Maar wie werken er eigenlijk achter de schermen? En wat maakt je nou écht een explorer? In deze serie blogs laten wij de mensen achter OCS+ zien.

Even voorstellen…

“Ik ben Ricardo Veliscek, 55 jaar, ik ben getrouwd met Irma, heb twee zonen, Olivier (27) en Julius (25) en inmiddels werk ik 16 jaar bij OCS+. Ik heb nooit van jongs af aan gehad dat ik bijvoorbeeld politieman of brandweerman wilde worden. Op het moment dat ik keuzes moest maken op de middelbare school vond ik dat wel lastig.”

“In eerste instantie heb ik toen voor horeca gekozen. Na een jaar op de Hotelschool te hebben gezeten kwam ik er achter dat ik dat niet wilde. Toen ben ik in de horeca gaan werken en gaande weg ben ik in de avonduren gaan studeren. Een algemene opleiding verkoop, administratie en middenstand om ooit een keer voor mezelf te gaan beginnen. Maar daar is het niet van gekomen.”

“Ik ben eerst in de verkoop terechtgekomen bij een bedrijf dat deed in kantoormeubilair en artikelen. Omdat er geen vacature in meubilair was heb ik eerst twee jaar kantoorartikelen verkocht. Dat was op zich wel handig omdat je dan ook kennis van zaken opdoet van de terminologie en afmetingen. Dat nam ik mee in mijn rugzak voor later bij de verkoop van projectmeubilair. Het was echt verkopen op basis van prijs, oftewel de beste prijs die verkocht. Ik ben daarna gaan solliciteren bij een importeursbedrijf in Doetinchem. Daar ben ik begonnen als junior verkoper tot aan uiteindelijk commercieel directeur.”

“Ik ben via iemand die bij een leverancier werkte gevraagd om bij OCS+ te komen werken. Die kende mij en OCS+ goed en die heeft mij toen geïntroduceerd. We hebben elkaar eerst een paar maanden gesproken en per 1 januari 2007 ben ik bij OCS+ begonnen.”

 

“Wij hebben een mooi concept voor one stop shopping. We kunnen projecten van A tot Z begeleiden. Door de samenstelling van ons personeel kunnen we ook echt in teamwork projecten ontwerpen, bouwen en realiseren.”

 

De explorer

“Je hele leven is eigenlijk een ontdekkingsreis. Je bent nooit te oud om te leren en je moet ook altijd open blijven staan om te leren. Werkmatig neem ik veel ervaring mee, maar ik merk ook op dat hoe ouder je wordt dat het ook moeilijker wordt, omdat alles om je heen veel sneller gaat.”

 

Mijn reis…

“Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen. En als dat uiteindelijk leid tot een andere functie, een ander bedrijf of buiten mijn werk om in mijn privé leven wat ik als hobby of als vrijwilliger doe, dan is dat voor mij prima. Als ik maar de kost kan verdienen en een lekker leven kan leiden. Ik heb geen ambities om miljonair te worden. Elke dag leer je weer en je bent nooit uitgeleerd. Dat geldt tot aan je dood, dat is mijn instelling ook.”

 

 

Ricardo

Even voorstellen…

“Ik ben Giovani Kerst, Bouwkundig Engineer en Projectleider bij OCS+ en woonachtig in Sprang-Capelle. Van jongs af aan wist ik al goed wat ik wilde, bouwen en verbouwen. Dat is dus wel aardig goed uitgekomen. Van eerst huisjes bouwen met lego tot nu werken aan mooie bouwkundige projecten bij OCS+.”

“Na de HAVO ben ik in Den Bosch gaan studeren aan de Avans Hogeschool richting Bouwkunde. Daar heb ik met veel plezier vier jaar gestudeerd. Tijdens mijn opleiding vond ik het visualiseren van mijn ontwerpen altijd een uitdaging. Het pand al laten leven voordat het echt bestaat was voor mij een doel op zich. Op school werkte ik veel met maquettes, dat knutselen was niet echt mijn ding. Maar wel het 3D uitwerken, dat was in die tijd nog een hele opgave.”

“Na mijn studie heb ik eerst voor 1,5 jaar bij een systeembouwer gewerkt. Daar was ik Calculator en Werkvoorbereider. Dat was niet helemaal mijn ding. Bij toeval ben ik bij OCS+ terechtgekomen. Er stond een vacature voor Tekenaar online, ik heb toen gesolliciteerd, ben op gesprek geweest en drie weken later zat ik hier. Eerst gestart als Tekenaar en langzaam opgegroeid naar Projectleider en nu Manager van de Studio. Op zich wel aardig wat stappen gemaakt in bijna zes jaar tijd.”

 

“Het verschil is dat wij projecten ook echt van A tot Z doen en begeleiden. Alle partijen erbij betrekken die benodigd zijn om een mooi eindresultaat te krijgen. Dat maakt wel het verschil. De één doet alleen het ontwerp en de ander alleen de uitvoering en wij zijn één van de weinige die alles van A tot Z begeleiden, dat is wel de kracht en meerwaarde van OCS+.”

 

De explorer

Ik ben meestal degene die net even iets verder zoekt in mogelijkheden. Denk aan mooiere filmpjes in iets minder tijd creëren, structuren aanbrengen en processen updaten. Of het nu in mijn huis is dat ik zelf een domotica systeem ontwikkel wat beter werkt dan gemiddeld of bij OCS+ render filmpjes. Technisch net dat stapje beter, makkelijker, verder zetten om iets te creëren waar andere zouden stoppen, maar voor mij zal en moet het werken. Ik stop niet voordat iets werkt. Mijn vrienden omschrijven me ook wel als iemand die alles regelt en alles netjes op orde heeft. Maar ook iemand die vooraan staat bij een feestje hahaha.

 

Mijn reis…

Inmiddels ben ik aardig doorgegroeid bij OCS+. Ik zou op dit moment als bedrijf en met onze Studio graag verder willen doorgroeien. Onze Studio is het punt waar veel creatieve processen starten. Ik denk dan aan een grotere Studio waar we echt nog meer verschillende disciplines in hebben. Want met meer mensen hebben we ook meer power.

 

Giovani

Even voorstellen…

“Ik ben Inge en ik werk sinds 2000 als Projectcoördinator op de binnendienst bij OCS+. Ik ben kort na de oprichting bij OCS+ gestart met in totaal met vijf collega’s in Eindhoven. Daarna zijn we verhuisd naar het Zuiderkruis waar we ons bedrijf verder hebben voortgezet en uiteindelijk zijn uitgegroeid tot aan hier nu in de Gruyter Fabriek. Ik heb altijd graag bij OCS+ gewerkt. Ik werk er nog steeds met veel passie en plezier, want het vak waarin ik werk vind ik heel uitdagend.”

“Ik heb eerst een MEAO opleiding gedaan en later in deeltijd ook HEAO gestudeerd. Maar voordat ik het vak inrolde wilde ik dierenarts worden. Ik ben namelijk een hele grote dierliefhebster en vriend. Alleen de vakken die ik moest doen, daarvan waren er twee vakken waar ik niet zo sterk in was. Dat waren wel de verplichte vakken waar ik toen niet aan kon voldoen.”

“Voordat ik bij OCS+ ben gaan werken heb ik bij diverse bedrijven gewerkt. Ik ben begonnen na mijn opleiding bij een deurwaarderskantoor, dat vond ik een hele spannende baan. Ik werkte veel met kantonrecht en advocaten. Ik heb veel uitzettingen meegemaakt en op een gegeven moment begon dat aan me te knagen want je ziet veel leed als je daar werkt.”

“Daarna ben ik verder de accountancy ingerold, ik heb in de beveiliging gewerkt en ben daarna in de kantoorinrichting beland. Ik ben gestart bij Meinema en vervolgens ben ik bij OCS+ terecht gekomen. Ik werd destijds gebeld door Harro, een van de twee oprichters, die hoorde via via dat ik een nieuwe baan zocht. OCS+ was toen pas net opgestart en zochten iemand voor op de binnendienst. Zo is het balletje gaan rollen en vandaar dat ik hier terecht ben gekomen.”

 

“OCS+ heeft nooit de visie gehad om alleen ‘dozen te schuiven’, en dat is heel positief. We hebben altijd de drive om complete concepten neer te zetten, ons verder te ontdekken, uit te breiden en op alle vlakken van de markt thuis te zijn. Dat is de kracht van OCS+”

 

De Explorer

“Het verder kijken dan je neus lang is. Oftewel assertief zijn, dat is wel mijn kracht. Het doorpakken, niet een 9 tot 5 mentaliteit hebben en zorgen dat projecten goed ten einde komen. Ik kan me goed vastbijten in grote projecten omdat dat altijd uitdagend voor mij werkt.”

“Daarnaast ben ik twee jaar geleden bij een hospice en bij Natuurmonumenten gaan werken. Een hele andere tak van sport waar je op een andere manier nadenkt dan tijdens een fulltime kantoorbaan. Ik merk dat dit werk mij goed doet en ook je mindset veranderd. Zeker in een hospice, wat ik met veel liefde en zorg doe.”

 

Mijn reis…

“Mijn doelen bij OCS+ zijn nog steeds de grote projecten draaien. Wil niet zeggen dat een klein project of een kleine bestelling niks voor mij betekent, absoluut niet waar maar ik merk wel dat ik graag aan de grote projecten wil werken. De uitdaging die daarbij komt kijken is voor mij heel belangrijk. Ik moet zelf wel onder een bepaalde spanning staan om mezelf uit te dagen en waardoor ik met veel plezier naar mijn werk ga. In de grote projecten, daar zit echt mijn kracht. Ik betrek daarbij ook graag nieuwe collega’s, om hun daarin verder op te leiden en dat je er voor ze bent. Dat is ook goed voor het team gevoel en dat ze later ook grote projecten kunnen meedraaien.”

“Als Projectcoördinator ben je dus niet alleen een factuurtje aan het draaien of alleen een offerte, je zit echt van het begin tot het einde in een project en in sommige gevallen zelfs nog jaren daarna. Voor de klant die je behartigd is het belangrijk dat ze een vaste contactpersoon hebben en ik zet me daar al die jaren volledig voor in. De waardering die je dan van klanten ontvangt is altijd een heel mooi compliment.”

Inge

Even voorstellen…

“Ik ben Birgit, 52 jaar en ik heb twee tiener jongens. Ik werk als assistent voor Operations en Finance bij OCS+. “Heel héél vroeger wilde ik Indiaan worden. Dat is later wel veranderd naar iets realistischer beeld, de mode branche. Ondanks dat wij bij OCS+  bezig zijn met design en moderne inrichtingen, is het dus niet de modebranche geworden.”

 

“Ik heb eerst Internationaal Business Management assistent in Maastricht gestudeerd met als kernpunten Public Relations en Marketing. Vervolgens heb ik de Coupeuse opleiding aan de Rotterdamse Snijschool gevolgd. Het certificaat voor theorie voor tekenen en ontwerpen heb ik behaald, aan het praktijkgedeelte ben ik nooit begonnen. Uiteindelijk, trad ik min of meer in de voetsporen van mijn moeder, zij was altijd Secretaresse, en heb ik jaren als Directiesecretaresse / Managementassistent gewerkt. Wel altijd voor Sales en Marketing Directeuren gewerkt, maar nooit zelf actief Sales en Marketing bedreven. Dus meer het organiseren, faciliteren en assisteren ervan.

Ik heb bij verschillende technologiebedrijven gewerkt en van daaruit is mijn interesse ontstaan voor  efficiënter werken met behulp van bedrijfssoftware. Het in kaart brengen van werkprocedures en repeterende zaken automatiseren leidt uiteindelijk tot ruimte om meer inhoud aan je werk te geven waardoor je tijd hebt om effectiever met collega’s samen te werken.”

 

“Hoe ik bij OCS+ terecht ben gekomen? Daar zit nog wel een stuk tussen. Ik heb jarenlang voor bedrijven zoals Exact software en dealers daarvan gewerkt. Bij de laatste dealer waarbij ik werkte ging ik verhuizen naar Curaçao en kon ik mijn werk meenemen. Ik was daar Directiesecretaresse, wilde meer achter de schermen werken en ik heb toen mede aan het projectbureau en creditmanagement vormgegeven. Ik heb in totaal bijna 9 jaar op Curaçao gewoond.“

“Via een oud-collega ben ik bij OCS+ terecht gekomen. Die werkte als BI consultant en deed ook projecten voor OCS+. Ik had hem laten weten dat ik terugkwam naar Nederland en hij vertelde over OCS+ Steelcase. Toen ik naar de website ging zag ik allemaal stoeltjes en tafeltjes voorbij komen en toen wist ik het gelijk. Ik heb namelijk zo’n 30 jaar geleden in mijn eindexamen jaar drie maanden vakantiewerk bij Strafor in Frankrijk gedaan. Strafor, gevestigd in Straatsburg, is later overgenomen door Steelcase. Dus de cirkel was voor mij rond.”

 

“Het leuke van OCS+ is dat het een ontzettende diverse groep van mensen is. Van creatieveling, verkoper tot diegene die het organisatorisch voor elkaar moeten krijgen. Die mix gecombineerd met het wel eens buiten de lijntjes kleuren en een goede onderlinge band maakt OCS+ sterk.”

 

 

De Explorer

”Wanneer je jezelf actief en scherp wilt houden dan moet je bezig blijven met nieuwe dingen. Het is heel fijn als alles goed loopt, dan zit je meestal binnen je comfortzone. Binnen je comfortzone valt weinig nieuws te leren, dus je moet er regelmatig uitstappen en fouten durven maken. Als je nergens in mislukt leer je ook niks. Als je niks meer leert, sta je stil en ga je uiteindelijk achteruit. Ik vind het belangrijk voor mezelf om focus te houden op wat we nog meer anders kunnen doen om het administratieve werk voor iedereen soepeler te laten verlopen.”

 

Mijn reis…

”Daarvanuit ook het automatisering gedeelte in mijn werk. Ik heb een NLP cursus gedaan en ik ben sinds kort ook NLP coach. Dat was écht zelf explorerend kun je wel zeggen, en daar wil ik ook meer mee gaan doen. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Ik wil me meer gaan  focussen op de mens en zijn/haar belevingswereld. Veranderingen kunnen eng zijn en roepen dan automatisch weerstand op. Door automatisering kunnen we het ook bij OCS+ op sommige vlakken zo veel gemakkelijker voor ons zelf maken, ook al is het soms moeilijk om iedereen in dezelfde richting te krijgen. Weerstand weghalen om een volgende stap te kunnen maken, dat is waar ik de NLP technieken vooral voor wil gaan inzetten.”

Birgit

Even voorstellen…

”Ik ben Jeroen, 39 jaar oud en woon in Waalwijk. Inmiddels ben ik tien jaar getrouwd en heb ik twee dochters. Vroeger wilde ik piloot, luchtverkeersleider of chef-kok worden, allemaal heel avontuurlijk. Toch is alles wat anders gelopen en heb ik mijn passie uiteindelijk in marketing gevonden. Ik heb aan de Breda University of Applied Sciences gestudeerd en een minor in Global Marketing gedaan. Daar ben ik echt enthousiast geworden van het marketing vak.”

”Binnen de interieur branche werk ik veel met creatieve mensen wat ik leuk vind. Vorig jaar augustus ben ik gestart bij OCS+, een niet té groot bedrijf. Dat past goed bij me. Ik kreeg de uitdaging om een marketingafdeling verder op te bouwen en die staat nu wel, dat fundament.”

 

”Er werken alleen maar sterke pionnen bij OCS+, die mensen hebben écht meerwaarde”

 

”De mensen die hier werken maken OCS+ sterk, iedereen is ook zó ontzettend enthousiast in wat ze doen. We kunnen met een relatief klein team grote projecten aan, dat hebben we in het verleden al bewezen. Iedereen kan gemakkelijk met elkaar schakelen en we hebben een goede mix van jong en ervaren medewerkers. We zijn bij OCS+ gewoon persoonlijk en direct. Ook zijn we eigenwijs en vragen goed door waardoor we in projecten vaak mensen verrassen.”

 

De Explorer

”Privé maar ook zakelijk ben ik nieuwsgierig ingesteld en reis ik graag. Dan wil ik ook écht nieuwe dingen ontdekken en van de locals leren.  Ik vind het leuk om connecties te maken met mensen, dit komt ook terug in mijn werk. De energie die ik krijg van collega’s en klantverhalen achter de projecten bijvoorbeeld, daar word ik enthousiast van.”

 

Mijn reis…

”De reis binnen mijn carrière gaat om het telkens bijschaven en blijven ontwikkelen. Bij OCS+ zijn we sterk in wat we doen, maar ik zie ook groei. Niet alleen projectmatig, ook in onze naamsbekendheid in de markt. Ik ben hier zeker nog niet uitgeleerd. Ook al werk ik al wat jaren in de marketing, ik blijf altijd doorleren. Dus waar mijn reis precies heen gaat weet ik niet, ik laat me verrassen!”

 

Jeroen Floris

Even voorstellen…

”Ik ben Meeuwis van den Hooven, geboren en nog steeds woonachtig te Rotterdam. Ik ben bijna 30 jaar getrouwd en heb een dochter van 28 jaar. Mijn privétijd gebruik ik graag om te fitnessen, fietsen, te lezen, uit eten gaan, voor stedentrips en mooie reizen.”

”Vroeger zei ik altijd dat ik boswachter of miljonair wilde worden. Dat was altijd een soort kinderdroom. Ik denk dat het komt door het najagen van vrijheid en om buiten te kunnen zijn, ik ben ook erg lastig aan huis te kluisteren. Daardoor kwam ik op het idee om boswachter te worden, zodat ik de hele dag in de natuur kon zijn.”

”Verder heb ik het ook altijd al leuk gevonden om commercieel bezig te zijn. Ik heb een commerciële opleiding gedaan en deze aangevuld met marketing- en managementopleidingen. Bij toeval kwam ik na mijn opleiding bij een bedrijf voor kantoorinrichting terecht, hierna ben ik in deze industrie gebleven. Ik begon in de handel van office supplies en sinds 10 jaar werk ik in de interieur branche.”

”Door de digitalisering in kantoorartikelen voelde ik mij daar steeds minder in thuis en ben ik in 2012 bij Steelcase Solutions gaan werken. Eind 2014 is de Nederlandse tak van Steelcase gefuseerd met OCS+ en zo ben ik hier terecht gekomen.”

 

”OCS+ onderscheidt zich door eigenzinnigheid.”

 

”Altijd op zoek naar nieuwe ideeën en onderscheid zich van anderen. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar de vrijheid die OCS+ biedt, zorgt ervoor dat creativiteit wordt gestimuleerd en iedereen uiteindelijk hetzelfde doel heeft. Onze klanten profiteren hiervan.”

 

De Explorer

”Ik ben in 2012 blanco in de wereld van projectinrichting gestapt. Ik had er zijdelings wel mee te maken, maar inhoudelijk niet. Heel veel zaken waren voor mij nieuw en dat vond ik juist heel erg uitdagend. De afgelopen jaren heb ik mooie projecten mogen realiseren. De hierbij opgedane kennis stelt mij in staat om nieuwe projecten efficiënt uit te voeren en mijn kennis toe te passen.”

 

Mijn reis…

”Als je jonger bent heb je nog meer het gevoel dat je iets wil worden, maar op een gegeven moment vlakt dat gevoel af als je al iets leuks gevonden hebt. Toch kun je altijd beter worden en daar moet je naar streven. Dat is niet aan leeftijd gebonden. Ik ben nu vooral gericht op het beste uit mijzelf te halen en klanten en collega’s zo goed mogelijk te helpen. Bij het realiseren van projecten is samenwerking hierin het leukste… De focus ligt voor mij meer op het uitdiepen van mijn huidige functie en mijzelf te blijven ontwikkelen door net dat stapje harder te lopen dan anderen, dat vind ik leuk en vooral belangrijk.”

Meeuwis

Even voorstellen…

”Ik ben Thomas Boegheim, ik ben 26 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Tilburg. Vorig jaar ben ik afgestudeerd en heb mijn scriptie bij OCS+ gedaan. Daarna ben ik doorgestroomd in de functie van Data-analist, maar mijn functie ziet er sinds kort heel anders uit, ik heb namelijk de rol van Finance Manager gedeeltelijk overgenomen. Ik werk nog niet zo lang bij OCS+ dus het is een grote stap, ik ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken.”

”De data-analyse die ik nu doe vind ik heel leuk, dat heb ik mezelf aangeleerd toen ik hier kwam werken. Het is niet zo dat ik hier altijd van heb gedroomd, maar ik denk dat de functie die ik nu ga doen meer aansluit bij mijn opleiding. Het is een goede kans om mij in dit werkveld verder te verdiepen.”

”Wat ik vroeger wilde worden is cliché, ik wilde namelijk profvoetballer worden, een kleine jongensdroom. Die droom was alleen al vrij snel niet meer te verwezenlijken en vervolgens heb ik Finance en Control gestudeerd. Ik ben later via mijn afstudeerstage bij OCS+ terechtgekomen. Er stond een vacature voor de functie Finance Manager, hier heb ik toen voor gesolliciteerd en daarnaast zou ik nog afstuderen. Uiteindelijk ben ik dat niet geworden, maar gelukkig was er wel interesse voor een afstudeerstage in de richting van Business Intelligence. Zodoende ben ik zo bij OCS+ terechtgekomen en dat is mij goed bevallen.”

 

”Een hele leuke informele club”

 

”Het is altijd gezellig bij OCS+ en ik kan met iedereen een praatje maken, dat vind ik heel fijn. Het is ook een leuke mix van leeftijden. Er zijn wat oudere ervaren medewerkers, maar ook veel jongere mensen, dit klikt heel goed. Dat is wat OCS+ sterk maakt. Dat er fijne mensen zijn die voor iedereen klaarstaan en een stapje extra willen zetten. ”

 

De Explorer

”Op werk ben ik heel leergierig en nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Het stuk data-analyse wat ik mezelf heb aangeleerd is hier een voorbeeld van. Om mezelf in iets nieuws vast te bijten. Ik vond het leuk om daar ook in mijn vrije tijd nog aan te werken. Dat is ook wel een stukje van mezelf, ik kan er niet goed tegen als ik iets niet snap. Als ik daar wat extra tijd in moet investeren dan doe ik dat graag.”

 

Mijn reis…

”Het liefste zou ik ooit bij Ajax willen werken, dat zou voor mij de ultieme baan zijn. Maar dat is moeilijk te behalen want er is maar één persoon die daar in de business intelligence werkt. Echt een droombaan, ik ben benieuwd of ik dat ooit ga halen.”

”Voor nu is mijn reis afhankelijk van hoe ik het ga vinden, mijn nieuwe functie. Het lijkt me leuk om hierin door te groeien als het me bevalt. Op de lange termijn lijkt het me ook interessant om bij een groter bedrijf te werken. Om daar te komen moet ik mijn capaciteit wel vergroten, ik denk niet dat de kennis die ik nu heb genoeg is om zoveel verantwoordelijkheid te krijgen. Daar ligt voor mij de uitdaging. En daarbij denk ik dat OCS+ ideaal is voor mij om door te leren, ervaring op te doen en kennis op te bouwen.”

 

Thomas
This site is registered on wpml.org as a development site.